Incontinentiemateriaal van TENA

Wanneer u nog niet zo lang te maken heeft met incontinentie kan het even zoeken zijn naar het juiste incontinentiemateriaal. U wilt natuurlijk iets wat bescherming biedt, comfortabel zit én zorgt voor een veilig gevoel als u de deur uit bent. Incontinentiemateriaal is er tegenwoordig in allerlei maten, verschillende soorten en oplopende absorptie niveaus. Maar welk product is nou geschikt voor uw situatie? In dit artikel geven we u er graag meer info over.

 

De eerste ervaring met urineverlies/ incontinentiemateriaal

Mensen - zeker vrouwen - die net last krijgen van incontinentie kiezen vaak voor inlegkruisjes of maandverband om het vocht op te vangen. Vaak hebben mensen deze producten toch al in huis en het voordeel is dat inlegkruisjes of maandverband niet zichtbaar zijn. Echter zijn deze producten niet gemaakt voor urineverlies, waardoor ze veel minder vocht kunnen opnemen. Doordat het inlegkruisje of maandverband nat blijft kan dit huidirritaties veroorzaken.

De eerste tip is daarom om bij urineverlies altijd voor incontinentiemateriaal te kiezen die daadwerkelijk geschikt zijn voor het verlies van urine. U zult hierdoor beter beschermd worden tegen doorlekken, een vochtig gevoel en uw huid blijft beschermd en gezond.

Verschillende soorten incontinentiemateriaal van TENA

Voor iedere vorm van incontinentie is een geschikt product. Verliest u een paar druppels door bijvoorbeeld inspanning? Dan zijn de inlegkruisjes van TENA in principe voldoende. Voor mannen zou TENA Men Level 1 geschikt zijn. Verliest u druppels tot een scheutje urine (of meer)? Dan kunt u gebruik maken van TENA Comfort producten (geschikt voor mannen en vrouwen).

Verliest u veel urine en wilt u graag goede bescherming met veel comfort en een veilig gevoel? Dan kan een incontinentie broekje zoals TENA Pants uitkomst bieden.

We lichten de verschillende productcategorieën later in het artikel kort toe.

Bekijk verschillende incontinentie producten

Juist omdat het aanbod van incontinentiemateriaal erg groot is, kan het gunstig zijn om verschillende producten te bekijken zodat u weet wat er verkrijgbaar is. Op onze website staat bij iedere categorie een duidelijke omschrijving van de producten, bij welke vorm van incontinentie het product past en wat de verschillende producten in de categorie zijn.

Daarnaast staat bij ieder product vermeld wanneer dit materiaal geschikt is, hoeveel vocht het kan opnemen en er staan verschillende kenmerken van het product beschreven. Op deze manier willen we u zo goed mogelijk informeren over de verschillende producten zodat u iets vindt wat bij uw situatie past.

Komt u er met de categorie- en product omschrijvingen nog niet helemaal uit, of heeft u geen zin/tijd om alles te bekijken? Dan kunt u gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende Keuzehulp, na het invullen van een aantal gegevens zoekt de Keuzehulp welk product het meest geschikt is voor uw situatie.

Verschillende TENA incontinentiematerialen in het kort uitgelegd

Om het voor u wat overzichtelijker te maken hebben we hieronder de verschillende productcategorieën kort uitgelegd zodat u een idee krijgt welke producten er zijn en wat wellicht voor u passend kan zijn.

De meest bekende producten van TENA zijn de producten die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen, de TENA Lady producten. De naam van de meeste van deze artikelen is recent veranderd in TENA Discreet. Dit om nog meer nadruk te leggen op de discretie van de TENA Lady artikelen.

TENA Lady/ TENA Discreet is onder te verdelen in 3 groepen:


1: TENA Discreet inlegkruisjes
De inlegkruisjes van TENA zijn geschikt voor minimaal urineverlies. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende formaten. Elke variant heeft z'n eigen absorptieniveau.

2: TENA Discreet Verbanden
Voor vrouwen die last hebben van licht tot matig urineverlies zijn er de TENA Lady/ discreet verbanden. Ook de verbanden zijn in meerdere varianten beschikbaar, ook speciaal voor de nacht.

3: TENA Lady Pants
Dit zijn incontinentiebroekjes geschikt voor vrouwen met matig tot veel urineverlies. De TENA Lady Pants is een broekje dat dusdanig ontwikkeld is dat het comfortabel zit en aanvoeltals normaal ondergoed.

 

Naam Absorptielevel
TENA Inlegkruisjes Max. 240 ml
TENA Discreet verbanden Max. 1060 ml
TENA Lady Pants Max. 880 ml


Bekijk hier alle TENA Lady/ TENA Discreet artikelen


Speciaal voor mannen zijn er de TENA Men artikelen

Ook voor mannen heeft TENA een aantal artikelen ontwikkeld die bescherming bieden bij ongewenst urineverlies. Deze artikelen zijn onder te verdelen in 2 groepen;

1: TENA Men Inleggers
De inleggers voor mannen zijn er in 4 absorptielevels, van Level 0 tot en met Level 3. De inleggers zijn bedoeld voor mannen die te maken hebben met met licht tot matig urineverlies en bijvoorbeeld ook als mannen te maken hebben met het welbekende "nadruppelen". Een inlegger van TENA voorkomt nare geurtjes en vervelende situaties.


2: TENA Men Pants (broekjes)
Dit zijn broekjes die geschikt zijn voor mannen die te maken hebben met matig tot zwaar urineverlies. Net als de broekjes voor vrouwen zijn ook de TENA Men Pants comfortabel om te dragen en geschikt voor wat we noemen een "actieve leefstijl".


Bekijk hier alle TENA Men artikelen.

Behalve de artikelen speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen, heeft TENA ook de nodige artikelen die zowel mannen als vrouwen gebruikt kunnen worden. We kunnen deze onderverdelen in 4 groepen:

1: TENA Pants

De TENA Pants is een nauwsluitend (wegwerp) incontinentiebroekje geschikt voor mannen en vrouwen die te maken hebben met matig tot zwaar urineverlies. De broekjes voelen aan als normaal ondergoed, zitten comfortabel en bieden veel bescherming bij urineverlies tot wel 2500 ml.

Compleet overzicht TENA Pants


2: TENA Flex

Mannen en vrouwen die last hebben van zwaar urineverlies kunnen gebruik maken van TENA Flex. Dit is ook een incontinentiebroekje maar dan met een bevestigingsband en klittebandsluiting. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor mensen die minder mobiel zijn of voor in de verzorging. TENA Flex artikelen hebben een maximale opname capaciteit van 3520 ml. 

Bekijk TENA Flex

3: TENA Slip

Dit is een eendelig verband dat ook geschikt voor mannen en vrouwen met matig tot zwaar urineverlies. De slip heeft een perfecte pasvorm dankzij de klittebandsluiting aan de zijkant en is voorzien van vochtindicator waarmee u of uw verzorgende gemakkelijk kunt zien of het vervangen moet worden. De Slips van TENA hebben een maximale absorptie van 4435 ml.

Bekijk TENA Slip


4: TENA Comfort

Tot slot is er de TENA Comfort. Dit is een inlegger (dus geen broekje) voor zowel mannen als vrouwen met matig tot zwaar urineverlies. Inleggers zijn het best te gebruiken in combinatie met een TENA Fix broekje of met nauwsluitend ondergoed. TENA Comfort is er ook in verschillende absorptielevels tot een opnamen van maximaal 3500 ml.

Bekijk TENA Comfort

 

De verschillende incontinentiematerialen van TENA op een rijtje:

Categorie Maximale opname Beschikbare maten Kenmerk
TENA Lady inkegkruisjes 240 ml n.v.t. Speciaal voor vrouwen
TENA Lady verbanden 1060 ml n.v.t. Als inlegkruisjes onvoldoende zijn
TENA Lady Pants 880 ml Medium/ Large Vrouwelijk, zeer discreet
TENA Men inleggers 700 ml n.v.t. Bijvoorbeeld bij nadruppelen
TENA Men Pants 1430 ml Medium/ Large Mannelijk, zeer discreet
TENA Pants 2500 ml Van XS t/m XXL Alle maten, diverse opname capaciteiten
TENA Flex 3520 ml  Van S t/m XL Geïntegreerde tailleband
TENA Slip 4435 ml van XS t/m XXXL Met vochtindicator
TENA Comfort 3500 ml 64 cm of 67 cm Inlegger geschikt voor zwaarder urineverlies


TENA incontinentiemateriaal wat aansluit bij uw situatie

Bij minimaal urineverlies zijn TENA Discreet inlegkruisjes voor vrouwen veelal voldoenden. Bij mannen kan gekozen worden voor een Protective Shield.

Wanneer u matig tot zwaar urineverlies heeft zijn er verschillende producten die passend kunnen zijn. Hierbij is het belangrijk om te kijken wat u het meest prettig vindt. De één maakt graag gebruik van een inlegger in combinatie met een TENA Fix broekje, terwijl iemand anders liever een incontinentiebroekje draagt zoals de TENA Pants. Het is belangrijk dat u een comfortabel gevoel heeft als u gebruik maakt van incontinentiemateriaal, zodat u er absoluut geen hinder door ervaart.

Gebruik geen meerdere soorten incontinentiemateriaal tegelijk

Mensen kunnen onzeker worden door incontinentie, waardoor ze bijvoorbeeld minder snel de deur uit gaan. Om meer zelfvertrouwen te ervaren gebeurt het dat mensen meerdere incontinentieproducten tegelijk gebruiken; bijvoorbeeld een inlegger in combinatie met een incontinentie broekje. De achterliggende gedachten is dat wanneer de inlegger vol zit, het broekje de urine opvangt. Echter is dit geen verstandige keuze. Wanneer de inlegger vol zit en niet verwisseld wordt kan het gaan lekken. In de meeste gevallen loopt de urine langs de benen naar beneden wat niet alleen erg gênant is, maar ook niet prettig voor de huid.

Het is daarom van groot belang om incontinentiemateriaal op tijd te verwisselen zodat lekkage kan worden voorkomen. Gebruik één product tegelijkertijd die voldoet aan uw situatie en wensen en verwissel dit zodra het vol begint te raken. Alleen op deze manier kunt u ook echt profiteren van de voordelen van TENA producten.


TENA incontinentiemateriaal kopen?

Incontinentiemateriaal kopen kunt u voordelig en snel doen op onze site. U kunt hierbij eventueel eerst gebruik maken van onze handige en gratis Keuzehulp waarmee we u aan de hand van een paar korte vragen laten zien welk incontinentiemateriaal u het beste kunt bestellen. Eenmaal het juiste materiaal gevonden? We versturen bestellingen gratis al vanaf € 20,00 waardoor incontinentiemateriaal kopen niet duur hoeft te zijn. Voor 23:00 uur besteld, betekent bovendien nog dezelfde (werk)dag verzonden.

Indien gewenst kunt u uw materiaal ook automatisch periodiek laten bezorgen zodat u nooit zonder komt te zitten wat wel kan gebeuren als u een keer zou vergeten tijdig materiaal te kopen. We noemen dit onze "herhaalservice". 


Verder lezen?

Wat is incontinentie?
Welke soorten incontinentie zijn er?
Alles over urineverlies
Kenniscentrum