TENA Men

14
Ontdek hier alles over incontinentie bij mannen en bekijk het beste incontinentiemateriaal van TENA Men speciaal voor mannen ontwikkeld.
Lees meer
Sorteer op:

Incontinentie, oftewel ongewenst urineverlies kan verschillende oorzaken hebben en komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Het wordt vaak als onprettig ervaren en dat is logisch. Om dit probleem te verlichten kunnen de producten van TENA Men ondersteuning bieden. Het lost het probleem niet op, maar zorgt wel voor een comfortabel en veilig gevoel zodat u minder last ervaart van de incontinentie. Lees verderop deze pagina alles over incontinentie bij mannen.

Over TENA Men

Wanneer u last heeft van urineverlies kunnen de producten van TENA Men helpend zijn. Dit is incontinentiemateriaal speciaal voor mannen en in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. TENA is op het gebied van incontinentiemateriaal wereldwijd marktleider en beschikt over een ruim assortiment.

De producten van TENA Men bieden bescherming tegen doorlekken, nare geurtjes en ze zorgen voor een droog gevoel. Hierdoor ervaart u meer comfort en veiligheid; ook als u last heeft van urineverlies.

Wat zijn de verschillende TENA Men producten?

Dankzij het ruime assortiment met TENA producten kunt u altijd een product aanschaffen wat ook bij uw situatie aansluit. Of u nu af en toe een druppel urine verliest of er extreem last van hebt; voor iedere situatie is het geschikte product te vinden.

TENA Men inlegverbanden
Geschikt voor licht tot matig urineverlies, goede pasvorm.

TENA Men Pants
Mannelijke boxershorts met absorptie zone, de absorberende kern is gevestigd aan de voorzijde. Voor matig tot veel urineverlies.


Behalve de TENA Men producten zijn er ook producten die voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn, dit zijn:

TENA Pants (M/ V)
Onderbroeken van incontinentiemateriaal, minder mannelijk dan de Men Pants. Verkrijgbaar van Discreet tot Maxi.

TENA Flex met heupband (M/ V)
Bieden goede bescherming. Gemakkelijk aan te trekken met de bevestigingsband. Ook praktisch als dit materiaal gebruikt wordt door verzorgers. Verkrijgbaar van Normal tot Ultima.

TENA Slip (M/ V)
Verband (eendelig) biedt hoge bescherming, verkrijgbaar in verschillende maten.

TENA Comfort (M/ V)
Geschikt voor alle incontinentie vormen en is verkrijgbaar in vanaf Normal tot Ultima. Dient gedragen te worden in combinatie met ondergoed wat goed aansluit of een stretchbroekje.

Stretchbroekjes
Speciaal ontworpen om TENA Comfort goed op z’n plaats te houden.

 

Wat voor TENA Men product heb ik nodig?

Als het gaat om incontinentiemateriaal is het natuurlijk belangrijk een product te kiezen wat bij uw situatie aansluit zodat u ook comfortabel en veilig de deur uit kunt zonder last te hebben van urineverlies. De producten van TENA Men zijn speciaal ontworpen om u te beschermen tegen incontinentie. Het biedt comfort en veiligheid waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken om uw eventueel urineverlies. Het beste TENA Men product voor u is natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er is een groot assortiment met producten voor licht urineverlies tot extreem urineverlies. Zo kunt u wanneer u minimaal last heeft van incontinentie de producten van de TENA Men inlegverbanden bekijken. Wanneer dit probleem groter is kunnen de TENA Pants meer ondersteuning bieden.

Handige Keuzehulp

In samenwerking met TENA hebben wij een handige Keuzehulp ontwikkeld waarmee u aan de hand van een paar korte vragen gemakkelijk kunt bekijken welk product het beste bij uw situatie past. Mocht u hier vervolgens nog vragen over hebben of mocht u liever telefonisch advies krijgen dan kunt u ook altijd even contact met ons opnemen, wij zijn dagelijks van 08:00 uur tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer  085 77 33 772. 

Klik hier om direct naar de keuzehulp te gaan.

 

Wat is de oorzaak van incontinentie bij mannen?

Incontinentie bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Een aantal voorbeelden zijn:

Ouderdom
Door het ouder worden kan het zijn dat de prostaat groter wordt of ontstoken raakt, of dat er nierstenen in het lichaam ontstaan. Dit kan de plasbuis vernauwen wat incontinentie veroorzaakt. Het kan er ook voor zorgen dat u niet meer helemaal kunt uitplassen waardoor er altijd wat urine in de blaas achterblijft.

Ook verminderen lichaamsfuncties als u ouder wordt waardoor u mogelijk minder goed uw urine kunt ophouden. Of vergeet u naar het toilet te gaan door bijvoorbeeld dementie.

Overgewicht
Door overgewicht drukt er meer buikvet op uw blaas, door dit drukkende gevoel kan het zijn dat u urine verliest. Wanneer u gewicht verliest kan ook de incontinentie minder worden.

Een neurologische aandoening 
Wanneer er problemen voordoen in het zenuwstelsel kan dit gevolgen hebben voor de signaaloverdracht. Als er verkeerde signalen worden doorgegeven vanuit de blaas naar de hersenen kan dit incontinentie veroorzaken. Een voorbeeld: De blaas stuurt een signaal naar de hersenen dat de blaas vol zit, terwijl dit niet zo is. Of andersom, dat de hersenen de bekkenbodemspieren aansturen om te ontspannen terwijl dit niet nodig is. Hierdoor kunt u ongewenst urine verliezen.

Diabetes 
Door een hoge bloedsuikerspiegel gaat de blaas meer urine aanmaken. Het gevolg hiervan is dat u in één keer drang voelt om naar het toilet te gaan en het moeilijk kunt ophouden. Het kan daardoor gebeuren dat u wat urine verliest.

Er kunnen dus verschillende oorzaken voor incontinentie bij mannen zijn. Wanneer het een medische reden heeft, kan het zijn dat incontinentie verdwijnt als de onderliggende oorzaak is opgelost.

 

Wat voor soorten incontinentie zijn er?

Incontinentieproblemen zijn op te delen in twee soorten; aandrangincontinentie of inspanningsincontinentie.

Inspanningsincontinentie
Dit komt meestal voor bij vrouwen maar het is ook mogelijk dat mannen hier last van hebben. Wanneer u last van inspanningsincontinentie heeft verliest u urine tijdens inspanning, bijvoorbeeld als u lacht, niest, hoest, of springt. De reden hiervan is verzwakte bekkenbodemspieren, deze kunnen niet meer goed samentrekken waardoor de kans bestaat dat u wat druppels urine verliest. Wanneer u last heeft van inspanningsincontinentie kunt u hier mogelijk zelf iets aan doen. Lees daar in dit blog alles over.

Aandrangincontinentie 
Wanneer uw blaas overactief is heeft u continu het gevoel dat u naar het toilet moet gaan, dit kan zelfs 5 minuten later zijn na uw laatste toiletbezoek. Dit gevoel kan erg belemmerend zijn, bijvoorbeeld als u lang in de auto moet zitten, een vergadering moet bijwonen of ‘s nachts als u in bed ligt. Door continu aandrang te voelen om naar het toilet te gaan kan u ongewenst urine verliezen.

Wat de oorzaak van aandrangincontinentie bij mannen is, is nog niet bekend. Wat verwacht wordt is dat de signaaloverdracht tussen de blaas en hersenen niet goed verloopt. Dit met gevolg dat er een signaal van de blaas naar de hersenen wordt gestuurd dat de blaas vol zit terwijl dit niet het geval is. Wellicht dat te veel of te weinig water drinken, urineweginfecties of het gebruik van medicatie een rol speelt.

Lees hier verder over de verschillende soorten incontinentie.


Wellicht ook interessant

Klik hier voor een overzicht van algemene blogs over incontinentie
Bekijk hier diverse blogs met informatie over de werking van de blaas
Volg deze link voor een overzicht van alle tips bij incontinentie
Bekijk hier ons kenniscentrum over incontinentie.

 

Vragen over TENA Men? Of eerst uitproberen?

Wij kunnen het ons goed voorstellen als u vragen heeft over de verschillende TENA Men producten of als u één van de producten gewoon eens uit wilt proberen. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen voor advies of voor het aanvragen van een gratis proefpakket met TENA Men producten. Wij zijn dagelijks van 08:00 uur tot 20:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 085 - 77 33 772 of u kunt ons een bericht sturen welke wij doorgaans binnen 1 uur beantwoorden.

Automatische herhaalservice TENA Men

U kunt bij het bestellen van de TENA Men artikelen kiezen voor onze handige "Herhaalservice". Hiermee krijgt u een mooie, extra korting op uw bestelling en automatisch periodiek uw materiaal opgestuurd zonder dat u hiervoor elke keer een nieuwe bestelling hoeft te doen. U kunt hierbij kiezen voor;

- levering per 6 weken (5% korting)
- levering per 12 weken (10% korting)

U kunt dit aangeven bij het bestellen. De levering stopzetten of aanpassen kan natuurlijk altijd. Er zijn verder geen verplichtingen aan verbonden. U krijgt voor elke nieuwe levering altijd eerst een bevestiging voor ons.