TENA Bed Onderleggers

8
TENA Bed Onderleggers zijn speciaal bedoeld voor een goede bescherming van matrassen en stoelen. Ze absorberen urine, dringen geurtjes terug en houden perfect droog. Absorbeert veel meer dan steeklakens en met watten gevulde producten.
Lees meer
Sorteren op:

TENA Bed Onderleggers

Wanneer u last heeft van incontinentie, dan blijft dit vaak niet tot alleen overdag beperkt. Verliest u ook ’s nachts urine, dan is het prettig om uw matras daar extra tegen te kunnen beschermen. Dit kunt u perfect doen met een TENA Bed onderlegger, die een absorberende kern en een waterafstotende achterkant heeft. De urine die u verliest, wordt door het speciale citroenvormige patroon evenredig over de oppervlakte verspreid.

Matrasbeschermers van TENA bestaan er in verschillende maten en absorptieniveaus. Er bestaan drie verschillende afmetingen en evenveel absorptieniveaus, die Normal, Plus en Super worden genoemd. Bij Hulpmiddelonline.nl heeft u de keuze uit een ruim assortiment. Bij ons zijn TENA Bed Normal 60x90, TENA Bed Plus 60x40, TENA Bed Plus 60x60, TENA Bed Plus 60x90 en TENA Bed Super 60x90 verkrijgbaar en altijd ruim op voorraad. TENA Bed Super heeft van alle producten het sterkste absorptievermogen.

  Afmetingen Absorptie Aantal per verpakking
TENA Bed Normal 60 x 90 cm 1200 ml 7 stuks
TENA Bed Plus 60 x 40 cm 800 ml 40 stuks
TENA Bed Plus 2 60 x 60 cm 1450 ml 40 stuks
TENA Bed Plus 3 60 x 90 cm 1900 ml 35 stuks
TENA Bed Super 60 x 90 cm 2350 ml 35 stuks


Voor wie zijn TENA Bed onderleggers geschikt?

TENA Bed onderleggers beschermen tegen zowel licht als middelmatig en zwaarder urineverlies. De producten zijn ontworpen voor mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden die behoefte hebben aan extra veiligheid en bescherming in hun slaap. In tegenstelling tot wat zijn naam u wellicht doet vermoeden, hoeft het gebruik van een TENA Bed product niet tot de slaapkamer beperkt te blijven. U kunt de onderlegger ook op uw meubels plaatsen of in een rolstoel indien u daarvan gebruikmaakt. De dermatologisch geteste onderleggers zijn uitvoerig getest op huidvriendelijkheid en voelen prettig aan.

TENA Bed onderlegger in combinatie met ander incontinentiemateriaal

Heeft u sporadisch last van wat urineverlies en blijft dit -in ieder geval ’s nachts- beperkt tot af en toe een druppeltje? De meeste mensen dragen dan liever TENA incontinentiemateriaal zoals bijvoorbeeld de pants, omdat deze aanvoelen als gewoon ondergoed en zo dus minder confronterend zijn. Bij matig tot hevig urineverlies kunt u het beste beide materialen gebruiken. Als u dan onrustig slaapt of een verkeerde slaaphouding aanneemt waardoor de urine toch kans ziet om weg te lopen, wordt dit door TENA Bed opgevangen.

De slimme vormgeving van de TENA Bed onderlegger

Sommige bed onderleggers van andere merken hebben als nadeel dat de wattenpulp die ze bevatten, gaat samenklonteren. Dit wordt veroorzaakt door de druk van het lichaamsgewicht op de onderlegger, maar ook door (veelvuldig) schuiven. TENA heeft hier zorgvuldig over nagedacht en heeft zijn Bed onderleggers voorzien van een slimme vormgeving om dit te voorkomen. De kern van de pulp is door het citroenvormige patroon beter gestabiliseerd, waardoor het goed op zijn plek blijft zitten. Het vocht wordt dus beter verspreid opgenomen. Uiteraard is de onderkant van elke TENA Bed onderlegger waterproof.

Over het materiaal

Maakt u gebruik van TENA incontinentiemateriaal, dan heeft u ongetwijfeld al eens van SAP korrels gehoord: de superabsorberende kunststof korrels die urine omzetten in een gel en zo lekken en het ontstaan van nare geurtjes voorkomen. TENA Bed is niet van deze korrels voorzien. Urine wordt dus niet omgezet, maar opgeslagen in de wattenpulp. Dit betekent dat een onderlegger nooit te verzadigd mag raken, om zo te voorkomen dat de urine onder de druk van uw lichaamsgewicht weer uit loopt. De reden dat er geen superabsorberende korrels zijn gebruikt, is dat TENA Bed onderleggers een extra bescherming in aanvulling op ander incontinentiemateriaal is.

TENA Bed garandeert u een goede nachtrust

Wanneer u last heeft van incontinentie, dan probeert u doorlekken te allen tijde te voorkomen. Niet alleen overdag en buitenshuis, maar ook zeker thuis en in uw eigen bed. Wanneer uw bed namelijk nat wordt door urineverlies, verstoort dit uw nachtrust én heeft u de dag erna flink wat was te draaien. Bovendien is het erg moeilijk om een matras schoon te krijgen. Zodra de urine erin is gelopen, laat deze zich moeilijk verwijderen. Niet alleen zal er een vlek, maar ook een sterke geur achterblijven. Met het gebruik van TENA Bed onderleggers heeft u hierover geen zorgen en kunt u rustig doorslapen.

Niet uitsluitend voor volwassenen

TENA Bed onderleggers worden veelvuldig gebruikt door volwassenen met incontinentie, maar is niet uitsluitend voor deze doelgroep bedoeld. Ook kinderen kunnen speciale verzorging behoeven. Voor kinderen bij wie sprake is van regelmatig bedplassen, kan TENA Bed niet als enige absorptiemateriaal worden gebruikt. Zij dienen dan ook nog een luier te dragen. En wist u dat TENA Bed zelfs door eigenaren van huisdieren wordt aangeschaft? Ook dieren kunnen incontinent worden of door een blaasontsteking hun urine tijdelijk verliezen. Ook wanneer een huisdier een nestje werpt, zijn bed onderleggers erg handig.

Over het absorptievermogen

Zoals al eerder genoemd, bestaat TENA Bed in meerdere absorptiecategorieën. TENA Bed Super kan tot wel 2350 milliliter aan vocht opnemen. Toch dienen we bij deze hoeveelheden wel een kanttekening te plaatsen; in de fabriek werd enkel het absorptievermogen getest en niet wat er gebeurt wanneer lichaamsgewicht op het materiaal drukt. Aangezien TENA Bed niet uit super absorberende korrels, maar uit wattenpulp bestaat, is lekkage een risico wanneer het materiaal behoorlijk verzadigd raakt. Door uw lichaamsgewicht wordt de urine namelijk uit de pulp geperst. U kunt zelf het beste beslissen over wanneer u het materiaal dient te vervangen.

Hoe gebruikt u een TENA Bed onderlegger?

Om verkreukeling en verschuiving te voorkomen, worden de onderleggers doorgaans onder het onderlaken geplaatst, maar boven een molton of een ondersloop. Doordat de TENA Bed onderlegger zo op zijn plaats blijft liggen, kan het zo goed mogelijk absorberen. Wellicht denkt u nu ‘mijn laken wordt dan toch nog steeds nat?’, wat inderdaad zo is. Echter is een nat laken veel makkelijker te wassen dan een molton en het matras zelf wanneer deze nat zijn geworden omdat de onderlegger is verschoven.

Automatische herhaalservice voor onderleggers van TENA

Gebruikt u TENA Bed onderleggers regelmatig en vindt u het prettig om niet telkens opnieuw uw supermarkt of drogisterij te bezoeken of een online bestelling te plaatsen? Vinkt u tijdens het bestelproces dan onze automatische herhaalservice aan, die ervoor zorgt dat de door u gewenste hoeveelheid elke 4 of 8 weken wordt geleverd. Bij een vierwekelijkse levering ontvangt u 5% korting op de totaalprijs, bij een achtweekse levering is dat 10%. U kunt de herhaalservice aanpassen of stopzetten op elk gewenst moment.

 

TENA bed onderleggers