TENA Lady

42
TENA Lady kopen kan gemakkelijk en snel online. Bekijk op deze pagina alle artikelen en ontdek of de TENA Lady/ TENA Discreet artikelen ook voor u dé uitkomst bieden bij urineverlies.
Lees meer
Sorteren op:

TENA Lady/ TENA Discreet

TENA Lady is incontinentiemateriaal speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Dit zijn o.a. inlegkruisjes, verbanden en TENA Lady Pants. Voor iedere vorm van urineverlies is er een geschikte oplossing. TENA is wereldwijd de marktleider als het gaat om producten voor urineverlies en TENA staat bekend om het grote assortiment.

TENA Lady zorgt ervoor dat u geen last ervaart van ongewenst urineverlies. Dit mede dankzij de drievoudige bescherming die ervoor zorgt dat u niet doorlekt, geen nare geurtjes en een vochtig gevoel ervaart. Daarnaast zijn de producten zacht en comfortabel in gebruik.

Wat zijn de verschillende TENA Lady producten?

Er zijn verschillende TENA Lady producten en allemaal hebben ze hun eigen mate van absorptie en comfort. De producten zijn ingedeeld in verschillende groepen.

TENA Discreet inlegkruisjes 
Voor het verlies van druppels urine, verkrijgbaar in drie varianten.

TENA Discreet verbanden 
Wanneer u licht tot matig urineverlies heeft bieden de verbanden wat meer bescherming. Verkrijgbaar in verschillende varianten, van mini tot maxi.

TENA Lady Pants
Bescherming tegen urineverlies. Het broekje voelt aan als katoen, heeft een goede pasvorm en sluit mooi aan.

Behalve de producten die speciaal voor vrouwen ontwikkeld zijn, zijn er ook producten die voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Dit zijn:


TENA Pants
Bieden bescherming tegen urineverlies. De broekjes zijn net zo makkelijk aan te trekken als normaal ondergoed. Verkrijgbaar in verschillende varianten, van discreet tot maxi.

TENA Flex (met heupband)
Zorgt langdurig voor bescherming tegen doorlekken en een  vochtig gevoel. Geschikt voor matig tot zware incontinentie. Makkelijk aan te brengen door mantelzorg of professionals. Verkrijgbaar in verschillende varianten, van Normal tot Maxi.

TENA Slip
Eendelig verband geschikt voor matig tot zware incontinentie. Verkrijgbaar in verschillende varianten en maten. Van Junior tot Ultima.

TENA Comfort 
Biedt bescherming bij matig tot zwaar urineverlies. Goed aansluitend ondergoed of stretchbroekje wordt geadviseerd om het product te fixeren.

TENA Fix Stretchbroekjes 
Deze broekjes zijn speciaal ontworpen zodat de TENA producten goed op hun plaats blijven zitten. Dit biedt zekerheid en zorgt voor meer comfort.

Alle TENA Lady/ TENA Discreet producten bieden bescherming bij incontinentie; van licht tot zwaar urineverlies. Voor iedere vorm van urineverlies is het juiste product beschikbaar.

Wat voor soort TENA Lady/ Discreet product past bij mij; gratis keuzehulp

Welk TENA Lady product het beste bij u past is afhankelijk van uw situatie. Hoe meer urine u verliest, hoe hoger de mate van absorptie van het incontinentiemateriaal dient te zijn. De TENA Lady inlegkruisjes bieden bescherming tegen licht urineverlies terwijl de TENA Pants ook bescherming biedt wanneer u zwaarder urineverlies heeft.

Het is belangrijk een product te kiezen wat bij uw situatie past. TENA Lady producten bieden in alle situaties de garantie dat u geen last heeft van uw incontinentie dankzij de betrouwbare en uitgebreid geteste bescherming waar duizenden vrouwen wereldwijd dagelijks op vertrouwen. Middels onze gemakkelijke keuzehulp kunt u eenvoudig bekijken welk TENA product het beste bij u past. Ook kunt u ons blog lezen met een complete uitleg over alle TENA incontinentiematerialen voor meer informatie.

 

Hoe ontstaat incontinentie bij vrouwen?

Het kan verschillende redenen hebben dat de controle over de blaas minder goed is of de sluitspier van de blaas verzwakt raakt. Dit komt bijvoorbeeld door ouderdom, zwangerschap of een andere oorzaak zoals:

Een neurologische aandoening
Als het zenuwstelsel niet optimaal functioneert kan het zijn dat er verkeerde signalen worden doorgegeven. Bijvoorbeeld een signaal vanuit de blaas naar de hersenen dat de blaas vol zit (terwijl dit niet het geval is). Aandoeningen waarbij de hersenen beschadigd raken zoals een beroerte, MS, of de Ziekte van Parkinson kunnen de oorzaak zijn van verkeerde signaaloverdracht waardoor u ongewenst urine verliest.

Overgewicht
Overgewicht kan gepaard gaan met incontinentie. Dit komt omdat het vet rondom de buik veel druk uitoefent op de blaas en bekkenbodem. Het gevolg hiervan kan urineverlies zijn.

Diabetes
Als de bloedsuikerspiegel (te) hoog is wordt er in de blaas meer urine aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat u ineens heel erg moet plassen en het moeilijk kunt ophouden.

Zwangerschap
Zowel tijdens als na de zwangerschap kan het voorkomen dat een vrouw te maken heeft met urineverlies. Dit komt doordat de bekkenbodemspieren het kindje moeten dragen tijdens de zwangerschap en doordat hormonen ervoor zorgen dat de bekkenbodemspieren soepel en zacht worden als voorbereiding op de bevalling. Later zal het kindje ook wel wat druk uitoefenen op de blaas wat voor ongewenst urineverlies kan zorgen. Ook na de zwangerschap kan incontinentie voorkomen, de bekkenbodemspieren zijn opgerekt en zullen moeten herstellen. Lees hier alles over incontinentie na een bevalling.

Overgang
Doordat het lichaam minder oestrogeen aanmaakt tijdens de overgang worden onder andere de bekkenbodem- en buikspieren slapper en rekken meer uit. Het kan gebeuren dat de blaas door deze veranderingen wat verplaatst wordt. Dit kan zorgen voor urineverlies. Ook de leeftijd, het gewicht en aantal bevallingen spelen een rol.

Lees meer over verschillende oorzaken van incontinentie in dit blog.

Verschillende soorten incontinentie

Er zijn verschillende vormen van incontinentie, hieronder worden er twee uitgelegd.

Aandrangincontinentie:
Een overactieve blaas kan ervoor zorgen dat u continu het gevoel heeft naar het toilet te moeten gaan. Het gevoel te moeten plassen is aanwezig zelfs wanneer u net naar het toilet geweest bent. Ook ‘s nachts kan dit belemmerend zijn omdat u wellicht meerdere malen het gevoel heeft naar het toilet te moeten.

Aandrangincontinentie kan ervoor zorgen dat u ongewenst wat urine verliest. De oorzaak van aandrangincontinentie is niet bekend, maar er wordt verwacht dat er een fout is in de signaaloverdracht tussen de blaas en hersenen. Wellicht worden er verkeerde signalen gestuurd wat voor het gevoel zorgt dat u moet plassen terwijl uw blaas nauwelijks gevuld is.

Te veel of te weinig (water) drinken, het gebruik van medicatie of een urineweginfectie kunnen de oorzaak zijn van dit soort incontinentie. Lees hier verder over aandrangincontinentie.

Stressincontinentie/ inspanningsincontinentie:

Verzwakte bekkenbodemspieren kunnen ervoor zorgen dat u tijdens het niezen, hoesten, lachen of springen urine verliest. Dit wordt ook wel stressincontinentie of inspanningsincontinentie genoemd en komt voornamelijk voor bij vrouwen. Doordat de bekkenbodemspieren minder sterk zijn kunnen ze ook minder goed samentrekken met als gevolg dat u wat druppeltjes urine verliest.

Vaak verliest men in zo’n situatie een paar druppels tot een scheutje urine waardoor een licht incontinentie product al voldoende bescherming kan bieden.

Het kan ook voorkomen dat u zowel last heeft van aandrang- als van stressincontinentie. Toch is vaak het geval dat één van bovengenoemde het meest aanwezig is.

Lees hier verder over verschillende soorten incontinentie.

TENA Lady kopen/ vragen?

Voor mensen die regelmatig TENA Lady producten kopen bieden wij standaard extra voordeel wanneer u meerdere pakken tegelijk koopt. Deze korting staat bij de producten vermeld. Daarnaast kunt u kiezen voor onze handige "Herhaalservice" waarmee u automatisch producten periodiek opgestuurd krijgt zonder dat u hier iets voor hoeft te doen. We geven hierbij 5% korting voor levering elke 6 weken en zelfs 10% korting als we uw bestelling elke 12 weken mogen herhalen. Een andere interval is in de overleg ook mogelijk. U krijgt altijd hierbij altijd extra korting.

Liever eerst uitproberen? U kunt bij ons uiteraard ook een gratis sample aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op. Wij zijn dagelijks tussen 08:00 uur en 20:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 085 - 77 33 772. Dit nummer kunt u ook gebruiken als u advies nodig heeft of andere vragen heeft over de TENA Lady artikelen.

 

Veelgestelde vragen over TENA Lady


Is de nieuwe naam van TENA Lady, TENA Disceet?

TENA heeft de naam van een aantal TENA Lady artikelen veranderd in TENA Discreet. De TENA Lady Normal en Super zijn er echter nog steeds.

Zijn de TENA Lady/ Discreet artikelen dermathologisch getest?

TENA Lady artikelen zijn inderdaad dermathelogisch getest.

Zijn TENA Lady artikelen geschikt voor matig urineverlies?

TENA Lady artikelen zijn bij uitstek geschikt voor licht tot matig urnieverlies.

Heeft TENA Lady ook broekjes i.p.v. inleggers?

Er zijn inderdaad ook TENA Lady broekjes, deze heten de TENA Lady Pants

Welk TENA Lady artikel heeft het grootste absorptievermogen?

De TENA Lady Maxi heeft een absorptievel van 8 druppels wat overeenkomt met 880 ml vocht. Dit is het TENA lady artikel dat het meeste kan hebben.

Hoeveel TENA Lady artikelen zijn er?

Het TENA Lady assortiment bestaat uit ruim 20 verschillende artikelen.

Zijn de TENA Lady inlegkruisjes door iedereen te gebruiken?

TENA Lady inlegrkuisjes zijn niet maat afhankelijk en gemakkelijk door iedereen te gebruiken.

Kan ik TENA Lady ook combineren met bijvoorbeeld TENA Pants voor extra zekerheid?

Het is niet aan te raden om meerdere TENA artikelen tegelijk te gebruiken. Dit is ook niet nodig wanneer u het juiste artikel kiest. Bij twijfel hierover kunt u altijd contact opnemen voor advies.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »