Nutricia

0
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Een uitgebalanceerde voeding met Nutridrink van Nutricia
Als je ziek bent, of herstellende bent van een operatie, dan valt het soms niet mee om alle benodigde voedingsmiddelen via je normale voeding binnen te krijgen. Je eetlust kan verminderd worden door ziekte, je hebt slikproblemen, maar je kunt ook door ziekte ondervoed zijn. Dat zijn allemaal gevallen waarbij een arts of diëtist kan besluiten om Nutridrink van Nutricia voor te schrijven.

Een complete drinkvoeding
Nutridrink is een complete drinkvoeding. Het is een dieetvoeding die je alleen mag gebruiken onder medisch toezicht. Dat betekent dat jouw arts of jouw diëtist het voor moet schrijven. Het is een kant-en-klare drinkvoeding en het levert energie, eiwitten, vitaminen, mineralen en soms ook vezels. Hierdoor kun je door 1 tot 3 flesjes Nutridrink per dag te drinken, snel je tekorten aanvullen. Nutridrink zorgt voor een goed en snel herstel. Een handige en lekkere complete drinkvoeding. Je hebt flesjes van 200 ml, maar ook geconcentreerde flesjes van 125 ml. Zo kun je op een makkelijke manier dagelijks de juiste hoeveelheid voedingsmiddelen binnenkrijgen.

Soorten Nutridrink
Er zijn heel veel soorten Nutridrink. Je hebt de normale variant. Maar je hebt ook een variant die geconcentreerd is en een variant die extra vezels bevat. Nutridrink komt voor in drinkvorm, yoghurtvorm, puddingvorm en in poedervorm. Zo is er altijd een Nutridrink die past bij jouw situatie. Alle soorten zijn glutenvrij. En de meeste soorten kun je ook gebruiken als je lactose-intolerantie hebt. Natuurlijk moet je dan wel altijd een arts en diëtist raadplegen.

De Nutridrink is ook in verschillende smaken te verkrijgen. De populairste smaken zijn aardbei, banaan en vanille. Maar je hebt ook Nutridrink in frambozen, chocolade, mokka, perzik-mango, rode vruchten, tropical-gember en neutraal. Er is altijd een smaak die bij jou past.

Het gebruik van Nutridrink
Het algemene gebruiksadvies van alle Nutridrink dieetvoeding van Nutricia is dat je voor een periode van 3 maanden je 1 tot 3 flesjes per dag kunt gebruiken als aanvulling op je normale voeding. Je kunt dan met een Nutridrink eventuele tekorten snel en makkelijk aanvullen. Je kunt de dieetvoeding onbeperkt gebruiken. Het is wel verstandig om altijd een arts of diëtist te raadplegen als je het product voor langere tijd wilt gebruiken. Ook kun je sommige varianten gebruiken om je normale voeding mee te vervangen. Dan mag je 5 tot 7 flesjes per dag gebruiken. Maar ook dit moet je altijd in overleg met een arts of diëtist doen.

Nutridrink drinkvoeding bewaren
De drinkvoeding van Nutricia kun je het beste koel en droog bewaren. Dus op een plek waar de temperatuur tussen de 5 en 30 graden Celsius is. De Nutridrink is koud het lekkerst, daarom kun je het beste een aantal flesjes in de koelkast bewaren. Voor het gebruik even goed schudden. Na het openen van een verpakking kun je die afgedekt nog maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Sommige mensen vinden het lekker om de drinkvoeding op te warmen. Vooral de chocoladesmaak is favoriet. Met een toef slagroom erop, smaakt het heerlijk. Je mag het product niet laten koken, omdat dan bepaalde vitaminen verloren gaan. Ook kun je de Nutridrink Yoghurt invriezen. Dan kun je het als een soort ijsje opeten.

Een shake of smoothie maken van je Nutridrink
Er is ook Nutridrink Powder verkrijgbaar. Je kunt hiermee een lekkere shake maken. Dit poeder is ook in aardbeiensmaak verkrijgbaar. Als je het dan aanmaakt met melk, of met yoghurt, dan heb je een heerlijke aardbeien shake, of een aardbeien smoothie. Je kunt ook nog andere soorten fruit toevoegen aan je Nutridrink shake. Kiwi, banaan, of echte verse aardbeien. Een frozen yoghurt is ook een aanrader als je een keer iets anders wilt. Je kunt dan het Nutridrink Powder mengen met yoghurt en dit een tijdje in de vriezer laten staan. Na een paar uur heb je dan een overheerlijke frozen yoghurt met aardbeiensmaak. Zo maak je van je Nutridrink een echt feestje.

Nutridrink voor kinderen
Nutridrink is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Kinderen tussen 3 en 12 jaar mogen sommige Nutridrinks wel gebruiken. Maar hiervoor geldt ook dat je dat altijd met een arts of diëtist moet bespreken. Nutricia heeft speciale producten voor kinderen van 1 tot 12 jaar ontwikkeld, zoals NutriniDrink en Nutrini Creamy Fruit. Ook dit zijn drinkvoedingen die alleen verkrijgbaar zijn via een arts of een diëtist.

Lekkere recepten met Nutridrink
Op de website van Nutricia staan allemaal lekkere recepten die je kunt maken met de Nutridrink. We hebben er al een aantal genoemd, zoals warme chocolademelk, shakes, smoothies en frozen yoghurt. Als je de Nutridrink niet zo lekker vindt, kun je het product ook verwerken in je dagelijkse voeding. Dan krijg je toch alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Daarvoor is de neutrale smaak ontwikkeld. Dat proef je niet als het bijvoorbeeld door de puree mengt, of in je melk doet.

Als je niet precies weet welke smaak je wel en niet lekker vind, dan kun je via je diëtist of je arts ook een Startersbox aanvragen. Voor iedere variant is zo’n box beschikbaar. Naast heel veel informatie, krijg je dan ook van iedere smaak een proefverpakking. Je kunt dan alle smaken testen en je arts of diëtist laten weten welke smaken jouw voorkeur hebben. Op die manier krijg je altijd een Nutridrink smaak die je lekker vindt.

Over Nutricia
Nutricia bestaat al 125 jaar. Zij maken voedingen op maat voor jong en oud. Ze hebben als doel om zoveel mogelijk de gezondheid van mensen over de hele wereld te ondersteunen. In 1896 is Nutricia begonnen met het produceren van voeding voor baby’s, waarvoor geen moedermelk beschikbaar was. Uiteindelijk heeft dat geleidt tot wat nu nog steeds het speerpunt van Nutricia is, namelijk ‘het ondersteunen van mensen die een op maat afgestemde voeding nodig hebben’. Dat begon met baby’s, maar inmiddels wordt er ook voeding voor zieke of herstellende mensen en voor oudere mensen geproduceerd. Op de website van Nutricia staat heel veel informatie over hun producten en over hoe dit allemaal tot stand is gekomen.