TENA Flex  Maxi XL ProSkin
TENA Flex Maxi XL ProSkin 32,95

TENA Flex Maxi XL ProSkin

32,95

TENA Flex Maxi ProSkin XL is een zeer sterk absorberend verband met heupband en is daardoor gemakkelijk te vervangen door verzorgenden. Maat XL (heupomvang: 105-153 cm).

Op voorraad
  • Koop 2 voor €29,66 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €26,36 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 15087794
EAN: 7322540118971
SKU: 725231
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 40,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

Kenmerken van de TENA Flex Maxi XL in het kort:

Absorptievermogen 2965 ml
Heupomvang 105 en 153 centimeter
Geschikt voor Mannen en vrouwen
Aantal per verpakking 22 stuks


TENA Flex Maxi XL

De TENA Flex Maxi XL is een ergonomisch verband met een absorptiecapaciteit van 2965 milliliter. Het is geschikt voor dames en heren met een heupomvang tussen de 105 en 153 centimeter en betreft de grootste maat binnen de TENA Flex Maxilijn. Het sterk absorberende verband wordt gebruikt door personen met zware incontinentie die beperkt mobiel of bedlegerig zijn. Het verband beschikt over een tailleband, welke het ook voor zorgverleners makkelijk maakt het materiaal bij u aan te leggen. In een verpakking TENA Flex Maxi XL bevinden zich 22 verbanden.

 

Incontinentieverband met superieur absorptievermogen

De TENA Flex Maxi XL is een zeer sterk absorberend verband dat in staat is om meerdere malen uw gehele blaasinhoud op te vangen. De bescherming die de TENA Flex Maxi XL u weet te garanderen,  is gebaseerd op de aanwezigheid van SAP in het product. SAP staat voor Super Absorberende Polymeren, kunststof korrels die vele malen hun eigen gewicht aan vloeistof kunnen opnemen. Deze wordt door hen vervolgens in een witte/doorzichtige gel omgezet.

Van de absorberende polymeren zijn slechts twee eetlepels nodig om al een liter aan urine te kunnen opnemen. Dit verklaart dus ook dat de TENA Flex Maxi XL waarschijnlijk veel dunner is dan u in eerste instantie had verwacht. De wattenpulp, die vroeger het hoofdbestanddeel van incontinentiemateriaal vormde, is er nu slechts om de korrels af te dekken en structuur aan het product te geven. De absorberende korrels zijn door de gehele TENA Flex Maxi XL verspreid, dus ook als u beweegt zal urine de kans niet krijgen om ongelukjes te veroorzaken.

Drievoudige bescherming

De SAP korrels in de TENA Flex Maxi XL bieden niet alleen bescherming tegen doorlekken, maar beschermen ook huid en voorkomen vervelende geurtjes. Doordat uw urine snel wordt afgevoerd, wordt langdurig contact met uw huid voorkomen. Hierdoor wordt het risico op jeuk, irritaties en andere ongemakken drastisch verminderd. Het feit dat het materiaal ademend is, houdt de huidgezondheid nog eens extra in stand. Tot slot worden ook de ammoniakgeurtjes in de korrels opgenomen en vastgehouden. Zo houdt u gedurende lange tijd een schoon, droog en fris gevoel.

De urine-indicator

Veel mensen die last hebben van urineverlies hebben ondanks het gebruik van incontinentiemateriaal de angst voor ongelukjes. Ze zijn er niet zeker van hoe lang ze het product kunnen dragen, maar willen deze tegelijkertijd ook niet te gauw wegwerpen. Het vinden van de balans daartussen kan behoorlijk lastig zijn. TENA Flex Maxi XL neemt u met zijn urine-indicator deze zorgen uit handen. Kleurt de aan de buitenkant van het verband aangebrachte indicator blauw, dan is dit het teken dat het verzadigd is.

Het aanleggen van het verband

De TENA Flex Maxi XL is net als alle andere producten uit de TENA Flex lijn zowel aan de buik- als de rugzijde vast te maken. Het verband heeft een symmetrisch ontwerp, wat ervoor zorgt dat u het zelf makkelijk aan de buikzijde kunt bevestigen. Heeft u een verzorger die u helpt met het aanleggen van de TENA Flex Maxi XL? Dan heeft hij of zij ook de mogelijkheid om het aan de rugzijde vast te maken. Het verband bevestigt u aan de van klittenband voorziene tailleband. U kunt het meerdere keren openen en sluiten zonder dat het aan sterkte inboet. Zie ook de volgende instructievideo:

 

De TENA Flex Maxi XL ’s nachts gebruiken

Veel mensen met zware incontinentie vragen zich af of ze voor de nacht een ander type verband nodig hebben. Het antwoord hierop is nee. De absorberende kunststof korrels die doorlekken voorkomen, bevinden zich in het hele product. Zelfs als u ligt krijgt de urine daardoor niet de kans om weg te lopen. De nauwsluitende pasvorm en de elastische antilekrandjes van de TENA Flex Maxi XL geven u nog eens extra bescherming. Zo komt u elke nacht droog en comfortabel door.

Fecesincontinentie

Fecesincontinentie, ook wel ontlastingsincontinentie is een probleem dat door de meeste mensen als nog ingrijpender in hun dagelijks leven wordt gezien dan het verlies van urine. De TENA Flex Maxi XL weet echter ook dunne ontlasting efficiënt en snel op te nemen. Ook bij verlies van ontlasting geeft de vochtindicator aan wanneer het absorptievermogen van het verband is bereikt. De Odour Neutralizer voorkomt de verspreiding van onaangename geurtjes. Verliest u stevige ontlasting, dan biedt dit incontinentieverband geen meerwaarde. Harde ontlasting kan niet door het materiaal worden opgenomen.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
8.8 / 10
(12)
2 / 10
c uit Nederland 06 Januari 2022

Ik weet niet wat er fout gaat maar de protectielaag verschuift .
het gaat op een kluitje zitten zeer ongemakkelijk .
En bied geen bescherming .
misschien is er een oplossing.
c b

8 / 10
Lucas uit Nederland 07 September 2021

Dit is een fijne luier die best veel kan hebben. Ook is hij heel gemakkelijk staand aan te trekken. Het nadeel is alleen dat het klittenband soms kan schuren tegen de huid wanneer de heupband dubbel gaat. Ook rekt de heupband uit, waardoor de luier los gaat hangen en kan lekken. Als je er een strakke onderbroek overheen draagt heb je hier geen last van. Al met al een praktisch product voor wanneer je zelf staand wil verschonen, maar niet zo comfortabel en betrouwbaar als de slip.

10 / 10
De uit België 14 Januari 2021

Zeer goed product. Zeker aan te raden.
Vlotte afhandeling bestelling.
Spijtig dat je de bestelling niet kan volgen en niet weet wanneer het wordt geleverd.

10 / 10
J-w uit Nederland 15 December 2020

Geweldig product ruime opname van urine en zeer prettig draagcomfort blijft lekker droog ook bij zeer volle luier

10 / 10
Liz uit Nederland 16 September 2020

Snel en decreet

8 / 10
Marian uit Nederland 29 Juli 2020

Fijn Product. Makkelijk voor in bed.

10 / 10
Hans uit Nederland 27 Juni 2020

Is erg fijn dat je de maat kunt verstellen, oom dat je kunt verwisselen zonder eerst alles uit te moeten trekken.

10 / 10
Ch. uit Nederland 04 Juni 2020

Gebruik ze tijdens het duiken met mijn droogpak. Werkt heel goed. Zelfs onderwater

10 / 10
Joosten uit België 30 Maart 2020

Nihil

8 / 10
EJ uit Nederland 26 December 2019

Het is een goed product.Maar de levertijd is belachelijk lang,ruim een week moeten wachten op de levering,en dan nog op de website durven zetten voor 22.30 besteld de volgende dag in huis en dat is dus niet waar. en helemaal als je het echt nodig heb.

10 / 10
Bert uit Nederland 16 Juni 2019

Het is een uitkomst,als we weg zijn, doet hij om,niet om de 10 minuten naar toilet. .

10 / 10
Carla uit Duiven 03 April 2019

Was er al mee bekent ik heb jaren voor mijn vriendin gezorgt ze had m s dus ik ken de tena flex heel goed.Duiven