4 pakken - TENA Bed Super 60 x 90 cm - 140 stuks
4 pakken - TENA Bed Super 60 x 90 cm - 140 stuks 73,95

4 pakken - TENA Bed Super 60 x 90 cm - 140 stuks

73,95

TENA Bed Super 60x90 cm beschermt bedden en stoelen bij incidenteel urineverlies. Heeft een absorptieniveau van 2350 ml.

Op voorraad
ZI-nummer: 16189655
EAN: 7322540742343-2
SKU: 7725323-4
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 40,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Bed Super 60 x 90 cm

TENA Bed Super is een onderlegger met een sterk absorberend karakter dat u gebruikt om uw matras te beschermen. Daarom wordt een onderlegger ook wel matrasbeschermer genoemd. De TENA Bed Super kan echter ook op meubels en in een rolstoel worden gebruikt. De onderlegger is dankzij zijn absorptievermogen en ruime afmeting in staat om maximaal 2350 milliliter aan urine of vloeibare ontlasting op te nemen. Zodra de TENA Bed Super urine of feces heeft geabsorbeerd, vervangt u deze door een schone.

Het absorptievermogen van de TENA Bed artikelen

TENA Bed Super is de sterkst absorberende onderlegger die u bij Hulpmiddelonline.nl kunt bestellen. Bij de maximumcapaciteit van 2350 milliliter dient echter wel een kleine kanttekening te worden geplaatst: dit is in het laboratorium getest, maar zonder de druk van lichaamsgewicht op een onderlegger. Omdat TENA Bed onderleggers geen SAP korrels bevatten die de urine in gel omzetten en deze zodoende vasthouden, kan dit maximum dus niet worden bereikt. Bovendien wordt vanuit hygiënisch oogpunt sterk aanbevolen om de onderlegger na elk urineverlies te vervangen.

Hoe wordt de TENA Bed Super gebruikt?

Veel mensen gebruiken een onderlegger door deze bovenop het matras met onderlaken te plaatsen. Op zich lijkt dit een logische gedachte, maar wanneer de onderlegger zelf niet wordt bedekt, gaat deze verschuiven, met alle gevolgen van dien. Bevindt hij zich niet meer onder uw lichaam wanneer u urine verliest, dan worden alsnog uw molton en matras nat. Plaatst u de TENA Bed Super dus onder het onderlaken. Lekt u ondanks het dragen van pants of ander TENA incontinentiemateriaal dan toch urine of dunne ontlasting? Dan hoeft u alleen het onderlaken te wassen.

Het gebruik
van een onderlegger: alleen in combinatie met andere inco producten

Heeft u als heer of dame last van incontinentie, dan probeert u de negatieve gevolgen daarvan in de eerste plaats te ondervangen door het dragen van nauw aansluitend incontinentiemateriaal zoals de pants (ook wel incontinentiebroekjes genoemd). Toch kan het soms gebeuren dat er lekkage optreedt. Meestal is dit wanneer u erg veel beweegt of een voor het materiaal niet ideale slaaphouding hebt. De bedonderleggers van TENA zijn dan een goede oplossing. Let wel: een onderligger alleen is nooit voldoende aangezien deze geen superabsorberende kunststof korrels bevatten.

Maximale bescherming dankzij doorlopend verbeterde ontwerpen

TENA weet hoe belangrijk een goede nachtrust voor u is. Nu, maar ook op de lange termijn. Daarom werkt de marktleider op het gebied van incontinentiemateriaal doorlopend aan verbeteringen die het comfort en het absorptievermogen van de TENA Bed producten maximaliseren. Pas geleden is het patroon van TENA Bed Super nog aangepast naar een citroenvormig patroon. Zo kan de urine snel over het oppervlak worden verdeeld en naar de kern worden afgevoerd. Ook blijft de papierpulp in de mat nu beter op zijn plaats zitten, zelfs onder invloed van verschuivingen.

TENA Bed Super: ook voor ontlastingsincontinentie

Wanneer we over incontinentie spreken, spreken we vooral over het verlies van urine. Echter zijn de TENA producten ook geschikt voor het absorberen van dunne ontlasting. De TENA Bed Super is daar geen uitzondering op. Dankzij het efficiënte citroenvormige patroon wordt dunne ontlasting vrijwel net zo snel als urine opgenomen. Verliest u harde ontlasting? Net als de andere incontinentieproducten is een onderlegger niet in staat om dit op te nemen. Wel houdt hij uw matras schoon. Uiteraard vervangt u de onderlegger zodra u fecesverlies hebt geconstateerd.

Geurcontrole

De TENA Bed Super is een dun matje met aan de onderzijde een PU laag. Deze kunststof is voor vloeistof ondoordringbaar, wat de matrasbeschermer 100% waterproof maakt. Een TENA Bed onderlegger zal dus niet doorlekken. Dat de urine zo snel en efficiënt mogelijk wordt afgevoerd, zorgt er tevens voor dat nare geurtjes minder kans krijgen zich te ontwikkelen. Echter moet wel worden opgemerkt dat de TENA Bed Super niet over absorberende korrels beschikt die de urine in een gel omzetten en zo ook de nare luchtjes ‘opsluiten’. Daarom geldt het advies de onderlegger na het verlies van ook een klein beetje urine te vervangen.

Automatische herhaalservice voor TENA Bed Super

Vindt u het een prettig idee de door u gewenste hoeveelheid TENA Bed Super automatisch bij u thuis bezorgd te krijgen zodat u niet steeds naar de supermarkt of drogisterij hoeft, of online dient te bestellen? Hulpmiddelonline.be komt u met zijn automatische herhaalservice graag tegemoet. U kunt uw onderleggers zonder extra kosten periodieklaten bezorgen. Neemt u contact op met onze klantenservice om dit af te stemmen.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
Sander 17 Februari 2021

Wij gebruiken deze TENA Bed Super voor ons zoontje die heel af en toe nog in bed plast. Bevalt uitstekend!