TENA Flex Maxi Small (ProSkin)
TENA Flex Maxi Small (ProSkin) 23,95

TENA Flex Maxi Small (ProSkin)

23,95

TENA Flex Maxi ProSkin Small s een zeer sterk absorberend verband met heupband en is daardoor gemakkelijk te vervangen door verzorgenden. Maat S (heupomvang: 61-87 cm)

Op voorraad
  • Koop 2 voor €21,56 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €19,16 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 15117103
EAN: 7322540129489
SKU: 725228
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 40,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

Kenmerken van de TENA Flex Maxi Small in het kort:

Absorptievermogen 2965 ml
Heupomvang 61 en 87 centimeter
Geschikt voor Mannen en vrouwen
Aantal per verpakking 22 stuks


TENA Flex Maxi Small (S)

De TENA Flex Maxi Small is een zeer sterk absorberend incontinentieverband dat aan een stevige tailleband wordt bevestigd. Deze tailleband kunt u precies naar wens afstellen. Dankzij zijn ergonomische ontwerp wordt de TENA Flex Maxi Small veelvuldig door zorgmedewerkers gebruikt, die zo niet hoeven te tillen en draaien tegelijk. Ook kunt u zelf leren dit verband aan te leggen. De TENA Flex Maxi Small is in staat om 2965 milliliter te absorberen en is geschikt voor minder mobiele of bedlegerige personen met een heupomvang tussen de 61 en 87 centimeter.

Hoe bepaalt u uw heupomvang?

Logischerwijs weet u niet uit uw hoofd wat uw heupomvang betreft. Deze meet u echt gemakkelijk op door met een meetlint het breedste deel van uw onderlichaam op te meten. Sommige mensen zijn geneigd om een grotere maat te nemen dan de TENA Flex Maxi Small die op basis van hun maat geschikt voor ze is. Dit omdat ze in de veronderstelling zijn dat een grotere maat ook een groter absorptievermogen betekent. Dit is echter niet het geval. U bereikt er juist het tegenovergestelde mee: een te groot verband laat ruimtes open waarlangs de urine kan weglekken.

Fecesincontinentie

De TENA Flex Maxi Small is zowel voor urine-incontinentie als voor ontlastingsincontinentie geschikt. Die laatste wordt ook wel fecesincontinentie genoemd. De TENA Flex Maxi S is geschikt om dunne ontlasting op te vangen; harde ontlasting wordt door het materiaal niet geabsorbeerd. Ook het verlies van grote hoeveelheden vormt voor het verband geen probleem en de Odour Neutralizer treedt op dezelfde manier als bij urineverlies in werking. Veel dragers kiezen er met fecesincontinentie vanuit hygiënisch oogpunt voor om het verband vaker te verwisselen.

Wanneer dient de TENA Flex Maxi Small verwisseld te worden?

Zeker wanneer u nog niet zo lang geleden voor het eerst met incontinentie geconfronteerd werd, is het vaak een kwestie van uitproberen hoe lang het TENA incontinentiemateriaal gedragen kan worden. Enerzijds wil men het risico op doorlekken voorkomen, maar anderzijds wil met het relatief kostbare materiaal ook niet weggooien voordat dit echt nodig is. Met de TENA Flex Maxi S hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Aan de buitenzijde van het verband bevindt zich een indicator die met een blauwe kleur aangeeft wanneer het tijd is voor vervanging.

Driedubbele bescherming met TENA Flex Maxi Small

De TENA Flex Maxi is voorzien van super absorberende kunststof korrels die de urine snel afvoeren, opnemen en in een doorzichtig gekleurde gel omzetten. Zo krijgt de urine geen enkele kans om uit het verband te lekken. Door de snelle afvoer van de urine weet de TENA Flex Maxi S de huid van uw intieme zone ook droog en zodoende gezond te houden. Vervelende ammoniakgeurtjes worden voorkomen door de aanwezigheid van de Odour Neutralizer. Door de omzetting in gel kunnen nare luchtjes niet vrijkomen.

De prettige pasvorm van de TENA Flex Maxi Small

De TENA Flex Maxi S is in eerste instantie uiteraard ontwikkeld om u tegen de vervelende gevolgen van urineverlies te beschermen. Daarnaast zijn alle producten van TENA Flex ook zo ontwikkeld, dat het u naast die bescherming ook extra draagcomfort weet te bieden. Het materiaal voelt zoveel mogelijk aan als normaal ondergoed en sluit perfect aan op uw lichaam. De elastische zijkanten van de TENA Flex Maxi S volgen de contouren van uw lichaam, of u nu zit, staat of ligt. De tailleband sluit aan op uw buik en rug en kunt u zo strak bevestigen als u zelf wenst.

Het materiaal van de TENA Flex Maxi Small

Zoals al genoemd voelt de TENA Flex Maxi Small zoveel mogelijk als gewoon ondergoed aan, dit dankzij zijn gladde en kunststof buitenzijde. Men bewerkt het materiaal machinaal zodat het als echt katoen aanvoelt. Ook is de TENA Flex Maxi S ademend, waardoor er lucht tussen uw huid en het product kan circuleren. Dit brengt het risico op verkleuringen, jeuk en andere irritaties drastisch terug.

Het aanleggen van het verband

Alhoewel het aanleggen van de TENA Flex Maxi S misschien wat lastig lijkt, is niets echter minder waar. De instructies op de verpakking zullen u de eerste keren helpen met het aanbrengen. De tailleband kunt u al zittend aanbrengen. Vervolgens staat u op en trekt u het materiaal zigzaggend tussen uw benen door, waarna u het aan de voorkant van de tailleband vastplakt. De TENA Flex Maxi S is symmetrisch, dus kan ook aan uw rugzijde worden bevestigd. Dit is handig wanneer iemand anders u helpt en u overeind staat terwijl u zich ergens aan vasthoudt. Zie ook onderstaande instructievideo.


Overige informatie
MDR informatie
Reviews
8.8 / 10
(12)
2 / 10
c uit Nederland 06 Januari 2022

Ik weet niet wat er fout gaat maar de protectielaag verschuift .
het gaat op een kluitje zitten zeer ongemakkelijk .
En bied geen bescherming .
misschien is er een oplossing.
c b

8 / 10
Lucas uit Nederland 07 September 2021

Dit is een fijne luier die best veel kan hebben. Ook is hij heel gemakkelijk staand aan te trekken. Het nadeel is alleen dat het klittenband soms kan schuren tegen de huid wanneer de heupband dubbel gaat. Ook rekt de heupband uit, waardoor de luier los gaat hangen en kan lekken. Als je er een strakke onderbroek overheen draagt heb je hier geen last van. Al met al een praktisch product voor wanneer je zelf staand wil verschonen, maar niet zo comfortabel en betrouwbaar als de slip.

10 / 10
De uit België 14 Januari 2021

Zeer goed product. Zeker aan te raden.
Vlotte afhandeling bestelling.
Spijtig dat je de bestelling niet kan volgen en niet weet wanneer het wordt geleverd.

10 / 10
J-w uit Nederland 15 December 2020

Geweldig product ruime opname van urine en zeer prettig draagcomfort blijft lekker droog ook bij zeer volle luier

10 / 10
Liz uit Nederland 16 September 2020

Snel en decreet

8 / 10
Marian uit Nederland 29 Juli 2020

Fijn Product. Makkelijk voor in bed.

10 / 10
Hans uit Nederland 27 Juni 2020

Is erg fijn dat je de maat kunt verstellen, oom dat je kunt verwisselen zonder eerst alles uit te moeten trekken.

10 / 10
Ch. uit Nederland 04 Juni 2020

Gebruik ze tijdens het duiken met mijn droogpak. Werkt heel goed. Zelfs onderwater

10 / 10
Joosten uit België 30 Maart 2020

Nihil

8 / 10
EJ uit Nederland 26 December 2019

Het is een goed product.Maar de levertijd is belachelijk lang,ruim een week moeten wachten op de levering,en dan nog op de website durven zetten voor 22.30 besteld de volgende dag in huis en dat is dus niet waar. en helemaal als je het echt nodig heb.

10 / 10
Bert uit Nederland 16 Juni 2019

Het is een uitkomst,als we weg zijn, doet hij om,niet om de 10 minuten naar toilet. .

10 / 10
Carla uit Duiven 03 April 2019

Was er al mee bekent ik heb jaren voor mijn vriendin gezorgt ze had m s dus ik ken de tena flex heel goed.Duiven