TENA Comfort Ultima 26 stuks
TENA Comfort Ultima 26 stuks 33,95

TENA Comfort Ultima 26 stuks

33,95

TENA Comfort Ultima ProSkin is een extreem sterk absorberend inlegverband dat gebruikt wordt in combinatie met een netbroekje of nauwsluitend ondergoed. Geschikt voor zeer zwaar urineverlies.

Op voorraad
  • Koop 3 voor €28,86 per stuk en bespaar 15%
ZI-nummer: 16071417
EAN: 7322540454826
SKU: 759205
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 40,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Comfort Ultima

Wanneer u op zoek bent naar sterk absorberend incontinentieverband dat goed aansluit op uw lichaam en geen specifieke drukpunten zoals bij een Flexproduct met heupband veroorzaakt, is de TENA Comfort Ultima wellicht geschikt voor u. De inlegger is geschikt voor mannen en vrouwen met (zeer) zwaar urineverlies, fecesincontinentie of een combinatie van beiden. Ook wanneer u verminderd mobiel bent, kan de TENA Comfort Ultima door u of een verzorger worden aangebracht. Het verband heeft een lengte van 73,5 centimeter en is in staat om 3500 milliliter aan vocht op te vangen. Een verpakking bestaat uit 26 stuks.

Absorptievermogen 3500 ml 
Lengte van het verband 73,5 cm
Inhoud 26 stuks
Geschikt voor Mannen en vrouwen


Incontinentiemateriaal met een drievoudige bescherming

Net als het overige TENA incontinentiemateriaal wordt ook de TENA Comfort Ultima gekenmerkt door zijn drievoudige bescherming. Zo beschermt het verband u niet alleen tegen doorlekken, maar ook tegen huidproblemen en de ontwikkeling van ammoniakachtige geurtjes die ontstaan wanneer urine in contact komt met de omgeving. Het zijn de superabsorberende kunststof korrels die verantwoordelijk zijn voor deze driedubbele werking. Zij nemen de urine snel op, zetten hem om in een gel en sluiten zo ook eventuele nare geurtjes op.

Het absorptievermogen van de TENA Comfort Ultima

De TENA Comfort Ultima is de sterkste van alle inlegverbanden uit de TENA Comfort lijn. Het feit dat het product in staat is om 3500 milliliter aan vocht op te nemen zonder lekkages te veroorzaken, doet veel mensen denken dat één verband langdurig kan worden gedragen om zo van zijn maximale absorptievermogen gebruik te maken en het niet weg te gooien alvorens dat nodig is. Alhoewel dat een logische redenering lijkt, wordt de TENA Comfort Ultima in de praktijk minder lang gedragen. Dit heeft verschillende redenen.

Zo wordt een incontinentieproduct dat steeds meer urine of vloeibare ontlasting opneemt ook steeds zwaarder. Zeker wanneer u staat of loopt is dit merkbaar en erg onprettig. Bovendien is het niet hygiënisch om hetzelfde verband te lang te dragen. Ondanks het innovatieve karakter van de TENA Comfort Ultima, die doorlekken en de verspreiding van geurtjes effectief weet tegen te gaan, kan zijn optimale werking niet ongelimiteerd blijven. Vanzelfsprekend verwisselt u het materiaal uit hygiënische overwegingen direct na het verlies van ontlasting.

Voor gebruik overdag en ‘s nachts

U kunt de TENA Comfort Ultima niet alleen overdag, maar ook ’s nachts dragen. Echter wel op de voorwaarde dat u er nauw aansluitend ondergoed (het liefst met pijpjes) overheen draagt of een fixatiebroekje draagt. Zo blijft het verband zo goed mogelijk op zijn plek zitten, zelfs als u een onrustige slaper bent. De TENA Comfort Ultima is dan ook zogeheten tweedelig incontinentiemateriaal; anders dan bij bijvoorbeeld incontinentiebroekjes fungeert het niet als absorptieproduct en ondergoed in één, maar enkel als dat eerste.

Incontinentiemateriaal met maximale huidvriendelijkheid

TENA hecht er sterke waarde aan dat zijn producten niet alleen beschermen tegen lekkages en het ontstaan van ammoniakgeurtjes, maar ook tegen huidirritaties. Om irritaties als roodheid, jeuk en bultjes te voorkomen is het belangrijk dat uw huid droog blijft. TENA bewerkstelligt dit met zijn FeelDry technologie, die ervoor zorgt dat de door u verloren urine direct naar de productkern wordt afgevoerd. De ConfioAir technologie zorgt er op zijn beurt voor dat het materiaal ademend is en dat lucht tussen uw huid en de TENA Comfort Ultima door kan stromen.

Heeft TENA Comfort Ultima verschillende maten?

In één opzicht wijkt de TENA Comfort Ultima, net als de andere producten uit de Comfortlijn, af van de meeste andere incontinentiematerialen van deze producten. Het verband bestaat namelijk niet uit verschillende maten. Dit is bij bijvoorbeeld de TENA Pants en de TENA Flex wel het geval, om dat daarbij rekening moet worden gehouden met de heupomvang. Bij een inlegger is dat niet nodig. Wanneer u merkt dat het verband te lang voor u is -omdat het aan de voorkant tot uw navel en aan de achterkant tot uw onderrug reikt- kunt beter ander materiaal gebruiken.

Materiaal inclusief een urine-indicator

Veel mannen en vrouwen met incontinentie vinden het extra prettig wanneer hun incontinentiemateriaal over een urine- oftewel vochtindicator beschikt. Dit geeft ze een extra veilig gevoel. Bij de TENA Comfort Ultima vindt u een urine-indicator aan de binnenzijde van het product in de vorm van een lange, gele streep. Deze vervaagt naarmate het materiaal verzadigd raakt. Aan de buitenzijde van de TENA Comfort Ultima bevindt zich nog een urine-indicator welke blauw kleurt bij verzadiging. Zo hoeft u uw verband dus niet te openen om te zien hoe lang u er nog mee kunt doen.

Benieuwd hoe moet TENA Comfort Ultima liggend aangelegd moet worden?

Bekijk hier onze nieuwe instructievideo speciaal voor het aanleggen van de TENA Comfort bij de hulpbehoevende in liggende positie.

 

 

Bekijk hier hoe de TENA Comfort Ultima staand aangelegd moet worden.

 

TENA Comfort Ultima kopen en automatische herhaalservice

Wenst u niet elke keer een nieuwe bestelling te hoeven doen maar uw TENA incontinentiemateriaal vier- of achtwekelijks automatisch geleverd te krijgen, schakelt u dan onze automatische herhaalservice in. Voorafgaand aan elke verzending ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. De herhaalservice kunt u op elk gewenst moment aanpassen of stopzetten. Wilt u uw TENA Comfort Ultima met een ander interval ontvangen of een sample van dit product aanvragen? Neemt u dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag met al uw vragen over de TENA Comfort Ultima.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
Susan uit Nederland 19 Maart 2023

Niet zo handig om hem als een soort vouwtje te moeten vouwen en dan de uiteinden uit moeten spreiden, maar functioneert goed en dat is het is het belangrijkste. Ik zou het graag in het zwart willen hebben

8 / 10
A.S. uit Nederland 10 December 2019

Voelt goed en zeker. Comfortabel zowel voor client als voor helper

8 / 10
marie uit Nederland 09 December 2019

Het product voldoet in de praktijk,zoals in de omschrijving te lezen was.
Het is de naam Tena waardig.

8 / 10
F uit Nederland 21 Oktober 2019

Voor mij is het te groot, het absorberend vermogen is ruim voldoende, meer dan ik nodig heb, dus ik ga dit produkt niet meer bestellen.

10 / 10
Herman uit Nederland 20 September 2019

voldoen prima nemen alle vocht en vecalien op

10 / 10
Frank uit Nederland 23 Mei 2019

Ik gebruik het product mn voor de nacht het houd mij prima droog en zit comfortabel. Toen ik het pak open maakte dacht ik dat is groot maar samen met de Tena Fix prima combinatie

10 / 10
MW uit Alkmaar 21 Januari 2019

als extra vochtopvanger prima in gebruik

2 / 10
Rsussenbach uit ENSCHEDE 29 Juni 2018

Is te groot teewel je maat 12 van onder broeken heb