TENA Flex Super (ProSkin) (S t/m XL)
TENA Flex Super (ProSkin) (S t/m XL) 25,95

TENA Flex Super (ProSkin) (S t/m XL)

25,95

TENA Flex Super is een sterk absorberend verband met heupband en is daardoor gemakkelijk te vervangen door verzorgenden. Een perfecte keuze voor hulpbehoevenden met zwaar urineverlies. Vochtopname: 2402 ml

Op voorraad
 • Koop 2 voor €23,36 per stuk en bespaar 10%
 • Koop 4 voor €20,76 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 15507181
EAN: 7322540394467
SKU: 73044000-01
 • Altijd 100% discrete verzending
 • Gratis levering vanaf € 40,00
 • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA FLex Super

De TENA Flex Super behoort tot de TENA Flex lijn, die speciaal werd ontworpen voor mensen die verminderd mobiel of (grotendeels) aan bed gebonden zijn. Wanneer het lastig is om op twee benen te staan om een incontinentiebroekje of -slip aan te trekken, biedt de TENA Flex Super een uitkomst. Dit materiaal is in staat om een maximum van 2402 milliliter urine op te nemen en is geschikt voor zowel dames als heren. Behalve voor urine-incontinentie is het product ook voor fecesincontinentie (ontlasting) te gebruiken. Een verpakking TENA Flex Super bevat 30 verbanden.

Hoe gebruikt u de TENA Flex Super?                         

De TENA Flex Super lijkt in verschillende opzichten op een slip, die ook wel incontinentieluier wordt genoemd. Wilt u het product aanleggen, dan vouwt u het open en opent u de fixatieband, die u om uw middel aanbrengt. Vervolgens pakt u het verband aan de onderzijde vast om het tot een gootje te vouwen. Tot en met hier kunt u zittend te werk gaan. De volgende stap is het tussen uw benen door zigzaggend omhoog trekken van de TENA Flex Super, om het vervolgens aan de tailleband vast te plakken.

Bekijk voor meer informatie over het gebruik van de TENA Flex Super ook de volgende instructievideo:De beschikbare maten

Bent u tot de conclusie gekomen dat de TENA Flex Super voor u wel eens het juiste incontinentieproduct zou kunnen zijn? Dan is het bepalen van de benodigde maat de volgende stap. Alhoewel elk TENA incontinentiemateriaal van een confectiemaat is voorzien, geeft uw heupmaat een nog beter inzicht in de te kiezen maat. Uw heupomvang betreft de omtrek van het breedste deel van uw onderlichaam. Binnen TENA Flex Super worden vier verschillende maten onderscheiden: S, M, L en XL. Weest u zich ervan bewust dat de maat losstaat van het absorptievermogen, die is namelijk voor alle TENA Flex Super hetzelfde.

De verschillende maten op een rijtje:

TENA Flex Super Small heupomvang: 61-87 cm Absorptie: 2404 ml
TENA Flex Super Medium heupomvang: 71-102 cm Absorptie: 2404 ml
TENA Flex Super Large heupomvang: 83-120 cm Absorptie: 2404 ml
TENA Flex Super Extra Large heupomvang: 105-153 cm Absorptie: 2404 ml


Voor zowel overdag als ‘s nachts

Het gebruik van de TENA Flex Super blijft niet beperkt tot overdag. Ook wanneer er ’s nachts sprake is van urineverlies, is het absorberende materiaal u prima van dienst. Dit kan niet alleen worden verklaard door het zeer hoge absorptievermogen van deze producten, maar ook door het feit dat ze naadloos op uw lichaam aansluiten. U kunt de TENA Flex Super goed op uw lichaam fixeren. Deze blijft daarna goed vastzitten, ook als u een onrustige slaper bent.

Voor wie is de TENA Flex Super?

Zoals al genoemd is de TENA Flex Super geschikt voor beide geslachten en wanneer er sprake is van zware incontinentie en een (zeer) verminderde mobiliteit. Zware incontinentie betekent het regelmatig verliezen van (flinke) scheuten en/of uw gehele blaasinhoud. Ook wanneer u afhankelijk bent van de hulp van professionele zorgverleners of mantelzorgers is het product van grote waarde. Dankzij de symmetrie van de TENA Flex Super, ditzelfde geldt overigens voor alle TENA Flex producten, kan het absorberende verband zowel aan de buik- als aan de rugzijde worden vastgeplakt.

Voor wie is dit product niet geschikt?

Zeker wanneer u nog maar net te maken heeft gekregen met incontinentie kunt u zich erg onzeker gaan voelen. Een deel van de mannen en vrouwen probeert deze onzekerheid te compenseren door het dragen van incontinentiemateriaal met een veel hogere absorptiecapaciteit dan zij eigenlijk nodig hebben. Echter bewijst u zich hiermee geen dienst. Verliest u slechts druppels en/of kleine scheutjes en bent u voldoende mobiel, dan is de TENA Flex Super niet geschikt voor u. In dit geval kunt u beter voor TENA pants kiezen.

Materiaal met een superieur absorptievermogen

Net als voor de slips van dit merk geldt ook voor de TENA Flex Super dat deze uit superieur absorberend materiaal bestaat. Dit komt omdat er veel SAP in is verwerkt, wat een afkorting is voor Super Absorberende Polymeren. Dit zijn kunststoffen die zich kunnen volzuigen met vloeistof, om deze vervolgens in een gel om te zetten. Slechts twee eetlepels van deze korrels kunnen al een liter opnemen. Zelfs als u op de pulplaag met absorberende korrels zit, zal er geen vloeistof ontsnappen.  

De voordelen van de TENA Flex Super op een rijtje

De TENA Flex Super biedt u, onafhankelijk van uw maat, enkele voordelen. Zo worden zij gekenmerkt door een unieke pasvorm waardoor u haast niet voelt dat u het product draagt. Dat terwijl de TENA Flex Super een hoog absorptievermogen heeft en uw huid drooghoudt, zodat irritaties worden voorkomen. Dankzij de tailleband is de TENA Flex Super eenvoudig te vervangen. De urine-indicator aan de buitenzijde van het product geeft aan wanneer het tijd is deze te vervangen.

 • Ergonomisch te verwisselen dankzij de klittebandsluiting
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Gemaakt van ademend materiaal
 • Bescherming tegen doorlekken, een vochtig gevoel en nare geurtjes
 • Dermatologisch getest op huidvriendelijkheid en huid veiligheid
 • Handige Vochtindicator
 • Absorptieniveau en maat worden duidelijk weergegeven

Automatische herhaalservice voor TENA Flex Super 

Maakt u veelvuldig gebruik van TENA Flex Super, dan neemt onze automatische herhaalservice u het herhaaldelijk bestellen uit handen. Hiermee krijgt u uq materiaal namelijk periodiek thuisgestuurd zonder dat u hiervoor elke keer een bestelling hoeft te doen.Wilt u hiervan gebruik maken zonder dat dat extra kosten met zich meebrengt, eenmt u dan contact met ons op. De automatische herhaalservice voor de TENA Flex Super aanpassen of stopzetten kan op elk moment.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
Steven uit Nederland 02 Februari 2022

Werkt goed. Makkelijk aan te brengen

10 / 10
Steven uit Nederland 07 September 2021

Werkt goed!!

10 / 10
SHC uit Nederland 24 Augustus 2021

Mooi

6 / 10
Zohr uit Nederland 15 Februari 2021

Is oke plakt alleen niet zo goed

10 / 10
ulrike uit regio Brugge 13 Juli 2020

Door het plaatsen van dj stent behoorlijk last van incontinentie volledige lozing geen controle op de blaas Tena Proskin Flex super geeft voldoening geduurde de dag om de ongelukjes op te vangen voelt aangenaam aan en nog niet zeer opvallend onder mijn kledij.
Voor de nacht gebruik ik Tena Proskin Flex ultima om de ganse nacht te overbruggen.

8 / 10
Tineke uit Nederland 30 Juli 2019

De absorptie is prima. Het verband sluit het netst als je de flexband sluit om je dijbenen.
Voorkant vastplakt en verder aantrekt. (Werkt niet als je klam bent na het douchen).
Toch overweeg ik weer terug te gaan naar een normaal inleg verband, zoals b.v. Comfort.