Incontinentiemateriaal: Zo houdt u uw huid gezond!

  • Geplaatst op
  • Door Michiel
  • 0
Incontinentiemateriaal: Zo houdt u uw huid gezond!

Als u last heeft van incontinentie is het van groot belang om uw huid goed te verzorgen om huidirritaties te voorkomen. De huid kan geïrriteerd raken wanneer het lange tijd wordt blootgesteld aan urine; in het begin zal het gaan om pijn en irritatie maar na verloop van tijd kan dit verergeren tot vervelende huidproblemen. U kunt dit (deels) voorkomen door uw huid goed te verzorgen.

Aan de andere kant is het van groot belang dat het incontinentiemateriaal tijdig vervangen wordt zodat uw huid niet te lang in contact is met urine. In dit artikel leest u praktische tips om uw huid gezond te houden!

Waarom is huidverzorging bij incontinentie zo belangrijk?

Als u urine verliest wordt uw huid vochtig, dit in combinatie met warmte is erg schadelijk voor de huid. Dit ongeacht met welke soort incontinentie u te maken heeft. Urine bevat stoffen die de huid kunnen aantasten, warmte zorgt voor een broeierig effect wat kan zorgen voor nog meer irritatie. Het kan er uiteindelijk voor zorgen dat de huid rood gaat kleuren, gevoelig wordt of zelfs pijnlijk is.

Het juiste incontinentiemateriaal kan hierbij uitkomst bieden maar ook dan is huidverzorging van groot belang. Zeker wanneer iemand veel zit of ligt is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt omdat vocht en warmte slecht kunnen worden afgevoerd.

Wilt u uw huid gezond houden en irritatie voorkomen? Dan is goede verzorging van groot belang.

Voordelen van TENA producten

TENA heeft bij het produceren van incontinentiemateriaal veel rekening gehouden met het gebruik van de producten. Zo zijn er verschillende producten met een Silky Soft toplaag die ervoor zorgt dat urine direct bij het huidoppervlak wordt weggehaald en naar de kern wordt geleid. Ook zijn er producten met een Dual Absorption Zone waardoor het vocht direct wordt opgenomen en Feel Dry technologie wordt bij veel producten toegepast waardoor u altijd een droog gevoel zult ervaren.

Dit maakt het gebruik van incontinentiemateriaal zoals TENA Pants minder schadelijk voor de huid. Echter is het wel belangrijk dat het materiaal regelmatig wordt vervangen. Als u te lang blijft rondlopen met verzadigd incontinentiemateriaal kan dit zorgen voor een broeierig effect wat niet gunstig is voor de huid. Meteen ook een tip als u de deur uit gaat: zorg ervoor dat u altijd voldoende incontinentiemateriaal meeneemt, zodat u het kunt vervangen indien nodig.

Hoewel veel mensen in het begin kiezen voor reguliere inlegkruisjes of maandverband wordt dit absoluut afgeraden. Deze producten zijn niet geschikt voor het opvangen van urine en kunnen daardoor zorgen voor huidirritatie. Verliest u urine? Kies dan altijd voor incontinentiemateriaal.

Verzorgende producten van TENA

TENA heeft verschillende producten die bijdragen aan het behoud van een gezonde huid bij incontinentie. Zo zijn er verschillende producten waar u uzelf mee kunt wassen tijdens het verwisselen van incontinentiemateriaal en zijn er meerdere crèmes die ervoor zorgen dat de huidconditie gezond blijft en minder vatbaar is voor irritatie.

Verzorgend wassen

Bij het verwisselen van incontinentiemateriaal kunt u uw huid wassen met de producten van TENA. Dit is erg gunstig omdat uw huid vochtig kan worden door het gebruik van incontinentiemateriaal. Het voordeel is dat de verzorgende producten niet hoeven worden nagespoeld waardoor het makkelijk is in gebruik. Er zijn verschillende producten, zoals: Wet Wash Gloves, Wash Cream of Wash Mousse. De producten zijn reinigend, verzorgend en bieden bescherming voor de huid. Doordat de producten mild geparfumeerd zijn zorgt het tegelijkertijd voor een fris gevoel.

Door uzelf goed te verzorgen kunt is de kans ook groter dat uw huid gezond blijft.

Bekijk hier de TENA verzorgend wassen producten

Huidverzorging van TENA

Er zijn verschillende crèmes, lotions en oliën die gebruikt kunnen worden om de huid goed te verzorgen. Wanneer u last ervaart van een gevoelige huid kunt u gebruik maken van TENA Skin cream; een verzorgende crème die de huid zacht en soepel maakt. Is uw huid schraal en geïrriteerd? Dan kunt u beter gebruik maken van TENA zinc cream. De zinkoxide en vitamine E in deze crème zorgen ervoor dat de huid sneller kan herstellen.

Om uw huid te beschermen tegen het vocht, kunt u een laagje TENA Barrier cream op uw huid smeren. Deze crème heeft waterafstotende eigenschappen waardoor er een beschermlaag komt op de huid. Deze crème kan preventief gebruikt worden en dient aangebracht te worden na het wassen of tijdens het verschonen.

Daarnaast kunt u nog gebruik maken van TENA Skin lotion, het is geschikt voor een normale en droge huid, biedt verzorging voor het hele lichaam en heeft een huidvriendelijke pH-waarde. Voor een droge huid kunt u kiezen voor TENA Skin care oil. Deze olie kan tevens worden toegevoegd aan het badwater.

De producten van TENA zoals bijvoorbeeld de TENA Lady inlegkruisjes zijn dermatologisch getest. Dit zelfde geld voor alle TENA Men artikelen.

Zorg goed voor uw lichaam

Om zo min mogelijk huidirritatie te ervaren is het van groot belang dat u uzelf goed verzorgd. Alleen op die manier kunt u de kans op pijn of irritatie aan uw huid verkleinen. Door uzelf tijdens het verwisselen van het incontinentiemateriaal te wassen, en/of gebruik te maken van huidverzorging kunt u uw huid beschermen waardoor het in goede conditie blijft. Het kost misschien iets meer tijd, maar als uw huid daardoor gezond blijft is het dat wellicht meer dan waard.

Gaat u een dag de deur uit? Dan kunt u bijvoorbeeld Wet Wipe doekjes met dispenser meenemen in uw tas en een tube crème voor extra verzorging. Op deze manier kunt u ook als u niet thuis bent, goed voor uw lichaam zorgen. Houd er rekening mee dat u ook als u de deur uit bent, regelmatig uw incontinentiemateriaal verwisseld. Zorg dat u uw producten in een tas heeft zitte zodat u het makkelijk mee kunt nemen naar het toilet.

Vind u het moeilijk om de deur uit te gaan door onzekerheid? Lees dan dit artikel even door waarin we tips geven voor meer zelfvertrouwen bij incontinentie.

Beperk of voorkom huidirritatie

Huidirritatie is een vervelende bijkomstigheid als het gaat om incontinentie. Door uw lichaam goed te verzorgen en het juiste incontinentiemateriaal te gebruiken kunt u huidirritatie beperken of zelfs voorkomen. Bekijk de verzorgende en beschermende producten van TENA en kijk welk product het beste bij u past.

 

Wellicht ook interessant

Klik hier voor een overzicht van algemene blogs over incontinentie
Bekijk hier diverse blogs met informatie over de werking van de blaas
Volg deze link voor een overzicht van alle tips bij incontinentie

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.