Bekijk hier verschillende blogs met informatie over de werking van de blaas

Alles over de werking van de blaas

Wanneer u last heeft van incontinentie kan het ook interessant zijn om te weten hoe de blaas nou eigenlijk werkt. Dit kan het makkelijker maken om uw probleem te begrijpen. In dit artikel gaan we dieper in op wat de blaas is, hoe het werkt, wat er in uw lichaam gebeurt als u plast en welke problemen er kunnen optreden. Daarnaast delen we nog extra informatie over ongewenst urineverlies en wat u dan het beste kunt doen.

Overactieve blaas; uitleg, oorzaken en tips om er mee om te gaan

Een overactieve blaas heeft als gevolg dat u vaker dan normaal naar het toilet moet en dat u ineens heel erg moet plassen en het daardoor (bijna) niet kunt ophouden. Hoewel dit probleem erg vervelend is en ook vaak voorkomt is er geen duidelijke oorzaak. Wel zijn er meerdere onderliggende problemen die een overactieve blaas kunnen veroorzaken. In dit artikel leest u meer uitleg over een overactieve blaas en tips om hier mee om te gaan.

Plasproblemen; wat is de oorzaak en hoe kom ik er vanaf?

Plasproblemen kunnen erg vervelend zijn en als u ermee te maken heeft dan wilt u er natuurlijk graag zo snel mogelijk vanaf. Het heeft veel invloed op het dagelijks leven en vaak gaat het gepaard met verschillende ongemakken. Het is raadzaam om eerst te achterhalen wat de oorzaak is van uw plasproblemen zodat het probleem ook bij de kern kan worden aangepakt. Plasproblemen worden veelal ervaren voor, tijdens of na het plassen en komen vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Vaak moeten plassen

Als u vaak moet plassen kan dit komen door een overactieve blaas. De oorzaak van een overactieve blaas is niet bekend, echter zijn er wel verschillende factoren die meespelen. In dit artikel leggen we uit hoe vaak men normaal gesproken naar het toilet gaat, wat een overactieve blaas is en welke onderliggende oorzaken kunnen meespelen bij een overactieve blaas.

De gevoelige blaas

In dit artikel geven we een overzicht van de symptomen, oorzaken en mogelijke behandelingen van een gevoelige blaas. Vragen? Neem gerust contact met ons op!


Verder lezen? Bekijk ook verschillende blogs met: