TENA Slip Super ProSkin  (S t/m XL)
TENA Slip Super ProSkin (S t/m XL) 23,95

TENA Slip Super ProSkin (S t/m XL)

23,95

TENA Slip Super een sterk absorberend, volledig ademend verband met hersluitbare tapes. Geschikt voor zwaar urineverlies. Kies hieronder de juiste maat.

Op voorraad
  • Koop 2 voor €21,56 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 4 voor €19,16 per stuk en bespaar 20%
ZI-nummer: 15614662
EAN: 7322540646979-2
SKU: 711930
  • Altijd 100% discrete verzending
  • Gratis levering vanaf € 40,00
  • Voor 23:59 uur besteld, vandaag verzonden
Informatie

TENA Slip Super details

  Heupmaat Absorptievermogen
TENA Slip Super Small 56 tot 85 cm. 2483 ml.
TENA Slip Super Medium 73 tot 122 cm. 2483 ml.
TENA Slip Super Large 92 tot 144 cm. 2483 ml.
TENA Slip Super Extra Large 105 tot 153 cm. 2483 ml.


TENA Slip Super ProSkin uitgebreide informatie

De TENA Slip Super is een prettig incontinentieproduct dat geschikt is voor mannen en vrouwen die matige tot grote hoeveelheden urine verliezen. Bij het verlies van scheuten spreken we van matige incontinentie, terwijl we bij regelmatig verlies van de gehele blaasinhoud van zware incontinentie spreken. Het product vormt tevens het aangewezen middel voor mensen die erg beweeglijk zijn. Dankzij de optimale fixatie middels de plakstrips zullen er geen ongelukjes ontstaan. Behalve voor urineverlies is de TENA Slip Super ook te gebruiken bij fecesincontinentie of gecombineerde incontinentie.

Voor een optimale huidgezondheid

TENA is marktleider op het gebied van incontinentiemateriaal en vervaardigt al tientallen jaren slips. In de loop der tijd is daar flink wat aan veranderd. Waar de slips voorheen voor irritaties konden zorgen, zijn het vandaag de dag ademende producten die u niet alleen beschermen tegen lekkage, maar ook het klimaat tussen het product en uw huid optimaal houden. Ook de TENA Slip Super is uitvoerig dermatologisch getest. Het nieuw door TENA ontwikkelde ProSkin assortiment is nog milder en beschermender voor de oudere huid.

Hoe vaak dient u de TENA Slip Super te verwisselen?

Voor het verwisselen van TENA incontinentiemateriaal bestaan geen vaste richtlijnen. Alhoewel de TENA Slip Super een maximaal absorptievermogen van 2483 milliliter heeft, zult u het product in de praktijk niet dragen tot dit maximum is bereikt. Denkt u bijvoorbeeld alleen maar aan het feit dat u zoveel urine gewoonlijk niet binnen een etmaal verliest. Het aantal milliliter kunt u dus beter zien als een indicatie van het vermogen. Gewoonlijk verwisselt men de TENA Slip Super één tot twee keer per dag. Heeft u last van fecesincontinentie, dan verbruikt u meer slips omdat u deze na elk verlies dient te verschonen.

Het aanleggen van de slip

Een groot voordeel van de TENA Slip Super is dat deze zowel staand als zittend kan worden aangebracht, wat betekent dat deze ook geschikt is voor minder valide personen. Zij kunnen de slip zo toch zelf aanleggen, of dit kan zonder problemen door een verzorgende worden gedaan. Legt u de TENA Slip Super zelf aan en doet u dit staand, klemt u dan de achterzijde van het product tussen uw billen en de muur vast. Vervolgens trekt u het product zigzaggend tussen uw benen door, zodat de opstaande elastische antilekrandjes goed in uw liezen kunnen vallen.

Legt u  de TENA Slip Super liggend aan? Gaat u dan op bed liggen en plaatst u dan het brede deel onder uw billen. Vervolgens trekt u de voorkant van de slip zigzaggend naar voren. De onderste plakker plaatst u altijd horizontaal op uw buik, terwijl u de bovenste plakker iets schuin naar beneden wijzend aanbrengt, zodat de rand goed op het lichaam kan aansluiten. Dit gaat overigens ook op wanneer u de slip staand aanlegt. De plakstrips kunnen meerdere keren opengescheurd en herbevestigd worden zonder dat dit de plakkracht en dus aansluiting op het lichaam beïnvloedt.Incontinentiemateriaal met een perfecte aansluiting op het lichaam

De TENA Slip Super staat er, net als de andere producten uit de TENA Slip lijn, om bekend goed gefixeerd om uw lichaam te blijven zitten. Dit wordt middels een paar handigheidjes gerealiseerd. De eerste zijn de plakstrips, een soort klittenband dat u op het materiaal vasthaakt. Dit vasthaken lukt omdat de slips een opgeruwde buitenkant hebben. Ten tweede dragen de opstaande antilekrandjes in de liezen bij aan een goede aansluiting op uw lichaam. Door ruimte tussen het product en uw lichaam te voorkomen, minimaliseert u het risico op lekkage.

Duidelijke voor- en achterkant

In tegenstelling tot de meeste andere incontinentieproducten heeft de TENA Slip Super een duidelijke voor- en achterkant. Dit verschil ziet u direct wanneer u het materiaal uit de verpakking haalt en het openvouwt. De kant waar de plakkers zich bevinden, is de achterkant. U zult ook zien de deze achterkant meer materiaal heeft. Dit heeft twee redenen: voor de opslag van urine bestaat tussen de benen beperkte ruimte. Daarnaast wordt de TENA Slip Super veel gebruikt bij incontinentie voor ontlasting, waardoor er voldoende materiaal op de billen nodig is. 

Het voordeel van een slip boven een inlegger bij zware incontinentie

Wanneer u last heeft van incontinentie, draagt u het meest discrete materiaal dat mogelijk is binnen de grenzen van de hoeveelheid urine en/of feces die u verliest. Om die reden verkiezen veel mannen en vrouwen vaak een inlegger boven een slip, omdat deze veel minder op de traditionele luier lijkt. Het nadeel van een inlegger is echter dat deze, wanneer deze niet goed genoeg gefixeerd is, kan gaan schuiven en dus sneller een risico op lekkage oplevert.

Is er bij u dus sprake van zware incontinentie en bent u nog mobiel genoeg om een slip aan te trekken, dan is dit dus een goede oplossing. Ook twijfelen veel mensen met urineverlies tussen een slip en de pants. Het voordeel dat de TENA Slip Super boven pants met hetzelfde opnamevermogen heeft, is het feit dat deze beter vast blijft zitten. Ondanks de grote hoeveelheid elastiek die in pants wordt verwerkt, zal dit product na verloop van tijd toch een beetje afzakken. De TENA Slip Super kunt u echter nog strakker bevestigen wanneer dit nodig is.

Overige informatie
MDR informatie
Reviews
10 / 10
Mevrouw Dijkstra 01 September 2019

Na verschillende producten en merken geprobeerd te hebben met deze Tena Slip Super eindelijk gevonden wat ik nodig heb. Gebruik het overdag en ‘s nachts. Blijft goed zitten en voldoet qua absorptie. Prijs is ten opzichte van andere merken ook meer dan prima hier bij Hulpmiddelonline.nl.

Bedankt.